Vorig jaar kon men een duofiets schenken WZC St-Elisabeth in Eeklo (Foto: Emiel Tack)
Watervliet

Ruiters- en fietshappening voor woonzorgcentrum St-Elisabeth

Het wordt een mooie gewoonte aan het eind van de zomer. Twee Meetjeslandse Rotaryclubs pakken op zondag 3 september aanstaande uit met een vijfde editie van de Krekenlandse ruiter- en fietshappening.

Hiermee willen de organisatoren geld inzamelen voor het woon-zorgcentrum Sint-Elisabeth uit Eeklo.
Onder het motto ‘Het moet niet altijd culinair of cultuur zijn’ gooit de Rotaryclub Sint-Jan-in-Eremo Krekenland, samen met de collega’s van de Eeklose afdeling, het ook dit jaar over een andere boeg.
“Enkele van onze leden maakten enkele jaren geleden een ruiterhappening mee bij bevriende ruiters”, zegt mede-organisator Rita De Laet. “Het bleek een dermate leuk initiatief dat voorgesteld werd om iets dergelijks ook eens binnen onze eigen werkingen te organiseren”.

Knabbelstops

Corona hield de ruiters even uit het straatbeeld. “Gelukkig is het nu opnieuw anders”, zegt Rita. “We staan klaar voor een vijfde editie. Het wordt opnieuw een dag waarbij ruiters en fietsers kunnen deelnemen”. Bij de komende editie zijn opnieuw 15 bewoners van Sint-Elisabeth te gast tijdens de tocht.
Vertrekken gebeurt traditioneel aan de Blekkersdijk in Watervliet. “Van daaruit maken we kennis met het prachtige polderlandschap” besluit De Laet. “Ruiters maken een tocht van 28 kilometer, de fietsers leggen er 55 af, onderbroken door een tweetal stops en een bezoek aan de plukpolder onderweg. Een hapje en een drankje worden voorzien”.
’s Avonds zijn er frietjes met stoofvlees. Fietsende deelnemers volgen een alternatief parcours maar stoppen op dezelfde rustplaatsen als de paarden. Deelnemen kost 40 euro waarbij de opbrengst naar het woon- zorgcentrum Sint-Elisabeth gaat. Vorig jaar nog werd hiermee een duo-fiets aangekocht. Inschrijven en info via rc.krekenland@gmail.com.

(LK)