Tal van grote namen uit de voetbalwereld liepen langs op de loting van U13Cup
Bassevelde

Real Madrid haakt af voor U13Cup… Juventus FC vervangt.

Wereldsterren als Thibault Courtois, Kevin De Bruyne en Memphis Depay speelden er hun eerste grote wedstrijden. Jaar na jaar lokken de combinatie van volks amusement, een perfecte organisatie en topjeugdvoetbal duizenden voetballiefhebbers naar het kleine Bassevelde. Wanneer een wereldtopper afhaakt staat er meteen een andere klaar om naar Bassevelde af te zakken. “De U13Cup is een begrip in het wereldjeugdvoetbal”.

Jeugdig voetbaltalent

We moeten de U13Cup op de terreinen van KVVK Bassevelde absoluut niet meer voorstellen. Voetbalminnend Vlaanderen kent het tornooi dat ondertussen uit zijn voegen barst van het jeugdig voetbaltalent. Zelfs tegenslagen worden met de glimlach opgevangen. Tijdens de loting van het 26ste tornooi opende tornooidirecteur John De Pauw in mineur. “Real Madrid is titelverdediger op de U13Cup”, vertelde de man. “De Spaanse grootmacht was dan ook enthousiast om andermaal naar Bassevelde af te zakken om hun titel te verdedigen. Spijtig genoeg krijgen ze geen toestemming van de Spaanse voetbalbond. De competitie loopt nog op het moment van het tornooi en één van de tegenstanders van Real weigert de wedstrijd te verleggen zodat Real Madrid niet naar Bassevelde kan komen. Zowel wij als de mensen van Real Madrid zitten erg verveeld met de situatie, maar het is niet anders.”

Juventus

Door de afzegging van Real Madrid moest John De Pauw ter elfder ure nog op zoek naar een vervanger. “Een naam als Real Madrid vervangen is natuurlijk niet evident” klinkt het binnen de organisatie. Tijdens de loting al werd duidelijk dat er misschien best wel snel een vervanger zou gevonden kunnen worden. En zo geschiedde. De week was nog niet rond toen de naam van de vervanger van Real reeds bekend gemaakt werd: FC Juventus Turijn.
“Er zijn maar een paar clubs in Europa die dezelfde geschiedenis en uitstraling hebben”, zegt De Pauw. “Met Juventus FC denk ik dat we zo een club gevonden hebben. Juve heeft in zijn geschiedenis net als Real Madrid alles gewonnen wat er te winnen valt en spreekt een groot publiek aan. Bovendien heeft het een gereputeerde jeugdwerking met vertakkingen over heel de wereld. We zijn benieuwd wat de jongens van ‘la vecchia signora’ op de mat zullen toveren, maar zijn alvast heel erg enthousiast met deze spannende nieuwe naam.”
Het tornooi wordt gespeeld op zaterdag 3 en zondag 4 juni 2023. Juventus mag op zaterdag om 9.30 uur meteen openen tegen RSC Anderlecht. Bassevelde komt om 10.10 uur voor het eerst in actie tegen PSV Eindhoven. Voor het eerst kan je online tickets bestellen op www.U13Cup.be

(LK)