Eeklo

Eerste steenlegging van Eeklose parel

Waar vroeger een aftandse villa stond langs de Tieltsesteenweg 36 rijst nu Residentie Klarenhof, een architecturale parel in het hart van Eeklo, op 50 meter van het Klooster Arme Klaren, waaraan de residentie haar prestigieuze naam heeft ontleend. 
Op slechts een paar maanden na de lancering werd op heden reeds 30 % van de appartementen verkocht en daarom wordt op zaterdag 27 april, in gezelschap van burgemeester en schepencollege, om 10.30 u plechtig de eerste steen gelegd.. 
En er is reden voor een viering want de verkoop zit op schema. De aangestelde Eeklose -immokantoren ‘Vastgoed Unicum’ en ‘Immo Yves’ verkochten tot vorige maand op het ritme van 1 per maand telkens een appartement.

Traktatie 
Naast de pas gegoten vloerplaat boven de ondergrondse garages wordt voor de gelegenheid de werfcontainer ingericht waarin bezoekers de gelegenheid krijgen om uitgebreid kennis te nemen van de aangeboden appartementen, waaronder een gamma van 2 en 3 slaapkamers. Bezoekers die op zaterdag naar de officiële eerstesteenlegging komen worden nadien door de bouwheer/promotor tot 13 uur vergast op een gratis lekkere ‘Brugse Zot’. De hele dag en ook de dag nadien op ‘nieuwbouwzondag’ is het team van Immo Yves ter plaatse aanwezig om dit unieke project midden een rustige en rondom groene parkomgeving voor te stellen. 

Afwerking
Niet alleen de superieure afwerking maar ook de ecologische aanpak van de bouwheer – met onder andere zonnepanelen en lucht-water warmtepompen – springt in het oog. Alle ramen zijn vervaardigd in een thermisch verbeterd aluminiumprofiel en voorzien van verbeterde isolerende dubbele beglazing.  De EPB-score spreekt in dit verband (technisch) boekdelen met een S-peil van maximum S31 en een E-peil van maximum E30. Dit zorgt voor een schier nul-energieverbruik voor de bewoners en maakt ook dat de kopers gedurende 5 jaar kunnen genieten van een vrijstelling van 50% van de onroerende voorheffing. Bovendien is er in de leefruimte en slaapkamers (met parket), en in keuken en badkamer overal vloerverwarming. De terrassen zijn ruim en zongericht. 

Prijzen 

Prijzen starten vanaf 280.000 €, exclusief kosten, maar met nog – tot einde 2024 – mogelijke verlaagde btw-tarief (6 %) op het gedeelte van de constructiewaarde. Tenslotte genieten toekomstige eigenaars 100 % bescherming door bank BNP Paribas tegen mogelijke insolvabiliteit van de bouwheer met de waarborg van de wet Breyne.  
Binnenin dit blad (blz. 8 en 9) kan je uitgebreide info en foto’s vinden. 

Piet De Baets