Adegem

Het Adegems Volkstheater speelt ‘Tailleur pour dames’

Wanneer Dr. Wittoeck na een nacht op een bankje in het park thuiskomt, vertelt hij aan zijn vrouw dat hij de hele nacht aan de zijde van een patiënt heeft doorgebracht. Hij heeft zijn vrouw nog maar net overtuigd dat ze zich geen zorgen moet maken over hun relatie of de zieke komt aanbellen. Hij is natuurlijke in blakende gezondheid. Vanaf dat moment moet de dokter zijn verhaal aanpassen en moet hij de ene uitvlucht na de andere zoeken. Dr. Wittoeck raakt verstrikt in vaak absurde situaties met allerlei personages die hem meer en meer in het nauw drijven. Hij heeft de vaste wil om de schijn hoog te houden en om niet te moeten bekennen dat hij de waarheid geweld aan doet. Als zijn vrouw Yvonne  haar moeder om raad vraagt wordt alles extra ingewikkeld. 

De persoonsverwisselingen, misverstanden, leugentjes om bestwil en slaande deuren  zorgen voor  zorgeloos amusement. Hoe zal dit eindigen?

Het stuk dat we u brengen is oorspronkelijk van de Franse auteur Georges Feydeau. Feydeau was begin 20ste eeuw een gevierd toneelauteur die succes oogstte met zijn vaudeville theater in Parijs.  Enkele van zijn stukken zijn: ‘Een vlo in ’t oor”, ‘Kind van de rekening’, ‘Haar moeder zaliger’, ‘De kat in een zak’, enz…

Tailleur pour dames werd vertaald en bewerkt door Jeroen Maes. Maes is al even bekend in de theaterwereld met het professionele gezelschap het Prethuis. 

Michaël Goethals speelt Dr. Wittoeck, zijn vrouw Yvonne wordt gespeeld door Christine Blondeel. Christa Grijp speelt zijn schoonmama. Michiel Notteboom speelt de huisbediende van de dokter. Judith Goethals en Sam Notteboom spelen het echtpaar Verstappen. Tijs Wittoeck en Steffi Verspille spelen het echtpaar Vertriest.

De klant van de tailleur is een rol voor Els De Keyzer.

We spelen in GC Den Hoogen Pad,

 Elisabethstraat 3 in Adegem 

op vrijdag 3 en 10 november om 20.00 uur

Op zaterdag 4 en 11 november om 20.00 uur

Op zondag 5 en 12 november om 15.00 uur

Kaarten voor deze voorstellingen kan je bestellen online via de site www.adegemsvolkstheater.be

Of van maandag tot vrijdag

 tussen 17.00 en 19.30 uur via telefoon 0475 308553.

Van harte welkom!