Meetjesland

Natuurpunt presenteert achtste Meetjeslandkalender

Het is een mooie gewoonte geworden. Wanneer de bladeren vallen, roepen Natuurpunt en natuurfotograaf Ludo Goossens uit Sint-Margriete de pers samen. Eén doel: de voorstelling van de jaarlijkse Meetjesland natuurkalender. Ook dit jaar weer pareltje met tal van prachtige natuurbeelden.

“Net zoals in de voorgaande jaren zijn alle beelden in het Meetjesland gemaakt” zegt fotograaf Ludo Goossens. “Sommige, zoals de putters of distelvinken voor de maand februari, zelfs in mijn eigen tuin. Ik plaatse een camera in de buurt van de kaardenbollen en na een poosje waren de vogels gewoon aan het toestel. Een maand later haalde ik er een prachtige foto uit.”
Maand na maand brengt Goossens natuurbeelden uit eigen streek. “Ze komen uit het hele Meetjesland”, verduidelijkt Goossens. “Er zijn beelden uit de Maldegemse Vossenholse Meersen, uit de graslanden van Assenede, uit het Hooggoedbos in Aalter en uit het Drongengoed.”

Gepassioneerd fotograaf

Goossens zelf is een gepassioneerd natuurfotograaf. “Als kind lag ik al urenlang in het natte gras van de Meetjeslandse polders naar vogels te turen”, vertelt de man. “Ik nam mijn eerste foto’s met een klein pockettoestel. Op mijn zestiende kocht ik een reflexcamera, maar ik kreeg de smaak van de natuurfotografie pas echt te pakken tijdens de kampen van de Wielewaaljongeren Krekenland”.
Intussen is Goossens zo’n dertig jaar actief als fotograaf en won diverse nationale en zelfs internationale prijzen. Hij maakte bekendheid als één van de buitenfilmmakers van het legendarische TV-programma Man bijt Hond. Ook in het boek ‘De Meetjeslandse Bossen’ zorgde Goossens voor de beelden. Zijn werk kan je bewonderen op www.ludogoossens.be. De Meetjeslandkalender kost traditioneel 10 euro waarbij de opbrengst naar de aankoop van natuur in het Meetjesland gaat.

(LK)