Hoofdartikel Meetjesland

Taptoe zette de uitslagen van acht gemeenten op een rijtje: Sint Laureins eindigt als “Beste Gemeente” van het Meetjesland !

Wie is de Beste Gemeente van Vlaanderen? Die vraag stelde dagblad Het Laatste Nieuws de voorbije maand aan meer dan 178.000 Vlamingen.

Zij gaven voor hun eigen gemeente scorepunten op 10 belangrijke thema’s als o.a. veiligheid, betaalbaar wonen, goed bestuur, enz. Op basis daarvan maakte het onderzoeksbureau een samenvattend rapport voor alle 300 Vlaamse gemeenten en vergeleek het de tevredenheid van de inwoners per gemeente. Als nummer 1 in Vlaanderen scoorde de gemeente Glabbeke (Brabant) met 79 tevredenheidspunten op 100. Minste punten kreeg Zele (Oost-Vl.) op plaats 300 met 42,8 op 100 punten. Het algemene gemiddelde van alle gemeenten was 60 op 100.

Hieronder vind je de door ons samengestelde uitslag en rangschikking van 8 gemeenten uit het Meetjesland. De gemeente waar de inwoners gemiddeld het meest tevreden zijn vind je in de eerste kolom van boven naar onder. Check zelf hoe goed (of slecht) jouw gemeente scoort ten opzichte van de andere. Wij kunnen ons van begeleidende commentaar onthouden. De cijfers spreken voor zich !