Kleuters ravotten voortaan in ‘Buitenspeelpakken’ (foto: Emiel Tack)
Watervliet

Kleuters starten met outdoorplaying 

De kleuters van de vrije kleuterschool De Kangoeroe zijn in de zevende hemel. Met hun speciaal ontworpen buitenspeelpakjes kunnen ze voortaan op elk moment van de dag buiten ravotten.

De veelvuldige regen van tegenwoordig kan hen voortaan niet meer deren.
“Heel officieel heet het outdoorplaying” zegt Kelly Callewaert, directrice van De Kangoeroe. “En dat is niet zomaar spelen. Buiten krijgen kinderen de kans om de natuurlijk omgeving te verkennen en om avonturen te beleven. Maar dat kan ook ‘vuil worden’ betekenen. Ze kunnen, door buiten te spelen, experimenteren, hun motorische vaardigheden oefenen, op ontdekkingstocht gaan en ruimte, diepte, afstand of snelheid leren kennen. Het hoort allemaal bij de beleving van peuters en kleuter”.

Buitenspeelpakjes

Wie buiten speelt, wordt vaak een beetje vuil. “Daar hebben we met onze buitenspeelpakjes een oplossing voor gevonden”, gaat Callewaert verder. “Vanaf nu kunnen we zelfs in de minder mooie maanden gerust in de zandbak spelen. Rollebollen door het gras wordt mogelijk. We zijn zelfs al een keer het land opgetrokken om aardappelen te rapen”.
De buitenspeelpakken worden over de gewone kledij getrokken waardoor die beschermd en dus niet vuil wordt. De pakjes blijven op school en worden door de leerkrachten onderhouden.

(LK)