Het schepencollege opende de hondenlosloopweide afgelopen vrijdag officieel. (Foto: Emiel Tack)
Kaprijke

Honden en baasjes blij met (losloop)speeltuin

De Kaprijkse honden, groot en klein, dik en dun, zijn best wel in hun nopjes. Sinds afgelopen vrijdag hebben de trouwe viervoeters nu ook officieel hun eigen losloopweide in de buurt van de gemeentelijke sportterreinen.

“Het heeft een poosje geduurd, maar uiteindelijk is het er dan toch van gekomen”, opende schepen van dierenwelzijn Frederik Versluys zijn toespraak. “Vandaag mogen we de hondenlosloopweide officieel openen. Na een intense zoektocht zijn we uitgekomen op een lapje grond van zowat 500 vierkante meter in de buurt van de sportterreinen in Kaprijke. Natuurlijk hebben we wel het Plein of de Lembeekse Bossen waar honden ook kunnen ravotten, maar daar bestaat de aanlijnplicht. Hier is dat niet het geval.”

Dagelijks in gebruik

De losloopweide was een verkiezingsbelofte van Het Kartel, enkele jaren geleden. “Deze realisatie is er gekomen door de noeste arbeid van de mensen van onze technische dienst”, besloot de schepen. “Zij hebben dit werkje op fantastische wijze geklaard”.
Zowel de baasjes als de hondjes zagen dat het goed was. “De weide wordt nu al dagelijks gebruikt”, vertelde hondenbaasje Linda De Wispelaere. “Er zijn enkele speelelementen opgesteld. Voor de baasjes is er een bankje waarop ze even kunnen uitrusten.”
Versluys becijferde de totale kost van de realisatie op zowat 15.000 euro. Agressieve, zieke of loopse honden zijn niet welkom, leert het afsprakenbord bij de ingang.

(LK)