Schepen Bonamie maakte de plannen eind vorige week bekend. (Foto: Emiel Tack)
Watervliet

Conciërgewoning maakt plaats voor nieuwe school

Over enkele jaren zal het uitzicht van het Stee, zeker aan de kant van de kerk, ingrijpend veranderen. De bestaande conciërgewoning van “Liliane en Paul” moet dan plaats maken voor een nieuw stuk Regenboogschool. Het gemeentebestuur start binnenkort een behoeftestudie op met alle betrokken actoren. 

De gemeente Sint-Laureins kreeg groen licht om een nieuwbouw te realiseren op de site van de bestaande gemeenteschool. “Door het stijgend aantal leerlingen is dit goed nieuws”, zegt Onderwijsschepen Claudine Bonamie. 

Als alles volgens plan kan verlopen, wil het gemeentebestuur een deel van de bestaande schoolsite aanpakken en er een nieuwbouw neerpoten. 

“De vorige bestuursploeg diende in 2008 reeds een subsidiedossier in voor project op en rond de site van De Regenboog”, zegt Claudine Bonamie. “In 2013 kregen we de melding dat het dossier op de prioriteitenlijst stond.” 

Geweer op andere schouder

Op dat ogenblik echter bleek er in Sint-Laureins een hoger aantal leerlingen te zijn en was de nood aan klaslokalen er nijpender dan in Watervliet. Het bestuur veranderde het geweer van schouder en ging aan de slag in Sint-Laureins. 

“Het Watervlietse dossier bleef echter op de rol staan voor een som van bijna 1,4 miljoen euro. Hiermee kunnen we nu aan de slag. Directie, leerkrachten, opvang, gemeente en oudercomité gaan nu samen zitten voor de opmaak van een behoeftestudie”, vertelt Bonamie. 

De bestaande klassen blijven bewaard. “Deze werden in het recente verleden gerenoveerd en kunnen ook in de komende jaren hun dienst nog bewijzen”, weet de schepen. 

Meer leerlingen

“Het nieuwe gedeelte is absoluut goed nieuws voor de school, waar we het leerlingenaantal de jongste jaren fors zien aangroeien. De Watervlietse vestiging telt in vergelijking met een jaar geleden bijna twintig leerlingen meer.”
Als alles volgens plan verloopt, kunnen de bouwwerken in 2026 effectief van start gaan. Het bouwdossier wordt voor 70 procent gesubsidieerd.

(LK)