Maatwerkers van Mirto aan de slag bij Ontex
Eeklo

Maatwerkbedrijf Mirto grootste slachtoffer sluiting Ontex Eeklo

Tegen begin volgend jaar zal luierfabrikant Ontex haar vestiging in Eeklo sluiten. Maatwerkbedrijf Mirto vzw, gevestigd in Gent en Eeklo, richt zich al sinds de oprichting in 1966 op tewerkstelling van personen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Ontex is de grootste klant van Mirto en door de sluiting is de tewerkstelling van haar maatwerkers in gevaar. Dagelijks verpakken en labelen 35 maatwerkers de producten van Ontex. Dit levert een jaaromzet van ca. 1 miljoen euro op, ongeveer 20% van de totale omzet van Mirto’s beide vestigingen. Bovendien heeft Mirto onlangs fors geïnvesteerd in haar site in Eeklo om het co-packen voor Ontex verder te optimaliseren. De magazijnuitbreidingen en bijkomende productieruimtes worden over 2 maanden opgeleverd voor gebruik. De sluiting van Ontex is dan ook een zware klap voor Mirto.

Oproep 

Inge Schroijen, CEO van Mirto, doet een dringende oproep aan bedrijven uit de regio om gebruik te maken van de expertise en know-how van Mirto.
“Onze gedreven en flexibele maatwerkers staan klaar om kwalitatieve handenarbeid af te leveren bij het uitbesteden van het productieproces van klanten.
Inlichtingen via  sales@mirto.be of inges@mirto.be.

(PDB)