Ondanks vele duidelijke vermeldingen reed 24 procent van de chauffeurs te snel. (Foto: Emiel Tack)
Geen categorie

Extra controles wegens negeren snelheidsbeperking in Vaartstraat. 

Ondanks diverse signalisatieborden, rijden heel wat chauffeurs te snel tussen de Expresweg (E34/N49) en restaurant de Pollepel. Een traject waar sinds kort een snelheidsbeperking van kracht is.

Sinds de werken aan de fietserstunnel onder de Expresweg van start zijn gegaan, moeten fietsers noodgedwongen via de Vaartstraat naar Lembeke of Eeklo rijden. Een weg waar in geen velden of wegen een losliggend fietspad terug te vinden is en waar het gevaar aangereden te worden om de hoek loert. Daarom installeerde het Kaprijkse gemeentebestuur de maatregel om de snelheid op het stuk weg te verlagen tot 50 kilometer per uur. Een toestand die met diverse borden gesignaleerd wordt.

Controles

“Via bezorgde burgers kregen we te horen dat deze ingreep door heel wat chauffeurs aan hun laar gelapt werd”, zegt commissaris Marino Longeville van de politiezone Meetjesland Centrum. “Een anderhalf uur durende snelheidscontrole tussen 17 uur en 18.30 uur bracht heel wat aan het licht. Van de ei zo na 1.100 gecontroleerde voertuigen reeds maar liefst 24 procent te snel. Veel chauffeurs zaten in de schaal tussen 60 en 70 kilometer per uur. Maar we stelden ook hallucinante snelheden vast. Twee chauffeurs reden met 106 en 102 kilometer per uur, dubbel zo snel als toegelaten.”
Met deze cijfers in het achterhoofd verzekerde Longeville aan Taptoe dat er ook in de komende weken en maanden extra snelheidsmetingen zullen worden uitgevoerd.
De ingreep naar 50 kilometer per uur heeft een tijdelijk karakter en zal duren tot aan het eind van de werken, ergens begin november 2024.

(LK)