De Koning Albertstraat ziet licht aan het eind van de tunnel….(Foto: Emiel Tack)
Oosteeklo

Licht aan het einde van de tunnel voor de Koning Albertstraat…

Niks dan kommer en kwel de jongste maanden in de Koning Albertstraat in Oosteeklo. Al lijkt er nu toch enig licht te schijnen aan het eind van de tunnel door een bericht van Aquafin, waarin zij een planning voorleggen voor de komende weken en maanden.

Het kruispunt met de Ertveldesteenweg ligt reeds een poosje open waardoor de hinder toch al enigszins binnen de perken blijft, al hebben de bewoners van de Koning Albertstraat daar weinig gemak van. “Het deel van Koning Albertstraat tussen het kruispunt Oosteeklodorp en huisnummer 42 zal afgewerkt zijn tot de onderlaag in asfalt tegen half april” leert een werfbericht van Aquafin. “De grootste hinder is dan voorbij. De aannemer werkt in deze zone de voet- en parkeerstroken verder af.”

Weergoden

Iets langer wachten wordt het voor de bewoners voorbij huisnummer 42. “Het resterende deel van de Koning Albertstraat, vanaf huisnummer 42 tot aan het kruispunt, wordt tegen eind juni afgewerkt, inclusief de asfalt” klinkt het verder. “Hierna werkt de aannemer verder van het kruispunt Rijkestraat – Koning Albertstraat tot en met de Kerrestraat”.

Daarna volgt met het bouwverlof een rustperiode waarna de Rijkestraat in het vizier komt. Eind goed, al goed is voorzien tegen eind 2024…. allemaal onder voorbehoud van de stemming van de weergoden.

(LK)