Eeklo

Explosieve opening CC De Herbakker

CC De Herbakker, het kloppende cultuurhart van Eeklo, viert trots zijn 30-jarig bestaan. Anderhalf jaar is er getimmerd, geboord en verbouwd. Nu is het eindelijk zover.

De deuren van het gerenoveerde en verbouwde cultuurcentrum worden open gegooid, en hoe! Iedereen is uitgenodigd om dit bijzondere jubileum te vieren tijdens het grootschalige openingsweekend op zaterdag 13 en zondag 14 januari 2024. Meer dan 40 verenigingen, artiesten en vrijetijdskunstenaars tonen hun talent. Het wordt een weekend vol culturele verrassingen en feestelijkheden. Het programma is enorm divers: kom naar theater- en dansvoorstellingen, animatiefilm, concerten, cabaret … Switch van klassieke zang, over hiphop naar een bigband. Bekijk ondertussen een fototentoonstelling, ontdek toiletpoëzie of volg een workshop. Schoon Vertier maakt je op zaterdagavond warm voor de fuif. Het circusgezelschap Be Flat begeleidt je het hele weekend op jouw ontdekkingstocht! Honderden artiesten nemen elke ruimte, elk hoekje van het gebouw in en zorgen voor een artistieke explosie. Inkom gratis, voor enkele voorstellingen is het aangeraden op voorhand te reserveren. Volledig programma via ccdeherbakker.be.
Schepen Danny Plaetinck: “Onze nieuwe schitterende cultuurtempel zal pas echt tot leven komen door uw massale aanwezigheid op het openingsfeest. Proef van het artistieke talent van de performers en cultuurverenigingen. Een dergelijk aanstekelijk evenement maak je maar eens in de 30 jaar mee!”

(PDB)