Schepenen Bonamie en Coene bij De Meet in Sint-Jan-in-Eremo. Het sas zoals het zal gaan uitzien na de verbouwing in het inzetje. (Compilatie Emiel Tack)
Sint-Jan-in-Eremo

De Meet krijgt tochtsas én fietsenstalling.

In haar jongste bijeenkomst zette de gemeenteraad het licht op groen, niet minder dan vier jaar na het goedkeuren van de opdracht, voor een tochtsas in de culturele site De Meet (Sint-Jan-in-Eremo).

Voor onafhankelijk gemeenteraadslid Francque ruim te laat. “De opdracht is zowat vier jaar oud”, reageerde hij. “Als het nu wellicht een pak duurder zal uitkomen, dan mocht de klus vier jaar geleden reeds geklaard zijn. Ik hoop dat er nu snel werk van gemaakt wordt. Wellicht zal het in een verkiezingsjaar en stukje vlotter verlopen.”

Sas en fietsenstalling

Francques uitval kwam er nadat Patrimoniumschepen Hugo Coene de plannen rond het tochtsas had duidelijk gemaakt voor de raad. “Tevens willen we ook een fietsenstalling op de site plaatsen”, vertelde de schepen. “Wanneer er in De Meet iets georganiseerd wordt, wordt de bestaande ingang steeds als een heus tochtgat ervaren. Met de aanbouw van een tochtsas moet hierin een energiezuinige verandering gebracht worden. Het wordt een design metalen constructie met glazen schuiframen.” In de fietsenstalling voorziet Coene plaats voor een 12-tal fietsen.
Naast Francques kritiek, had ook oppositiepartij CD&V een bedenking bij het plan. De partij uitte de vrees dat het sas het beeld van de site zal ontsieren. Zij vroegen meteen ook plaats voor méér dan 12 fietsen.

(LK)