De oude conciërgewoning gaat binnenkort tegen de vlakte. (Foto: Emiel Tack)
Watervliet

Bijkomende klaslokalen voor Regenboogschool

De gemeente Sint-Laureins gaat een deel van de bestaande schoolsite aanpakken met de realisatie van een nieuw schoolgebouw op de site van de bestaande gemeenteschool aan het Stee in Watervliet. “Voor het stijgend aantal leerlingen is dit goed nieuws”, zegt Onderwijsschepen Claudine Bonamie. “De Watervlietse vestiging telt in vergelijking met een jaar geleden bijna twintig leerlingen meer.”
De bestaande conciërgewoning en de polyvalente zaal, in Watervliet gekend als ’t Zaalken, moeten hiervoor de plaats ruimen.
“De vorige bestuursploeg diende in 2008 reeds een subsidiedossier in voor een project op en rond de site van De Regenboog”, zegt Bonamie. Op dat ogenblik echter bleek er in Sint-Laureins een hoger aantal leerlingen te zijn en was de nood aan klaslokalen er nijpender dan in Watervliet. Het Samenbestuur veranderde het geweer van schouder en ging aan de slag in Sint-Laureins.
“Er kwamen nieuwe klassen, een bureau voor de directeur, een polyvalente zaal met sanitair en een groenere speelplaats”, gaat Bonamie verder. “Het Watervlietse dossier bleef echter op rol staan voor een som van bijna 1,4 miljoen euro. Hiermee kunnen we nu aan de slag.”

Overleg

Directie, leerkrachten, opvang, gemeente en oudercomité gingen samenzitten voor de opmaak van een behoeftenstudie. “Er komen drie bijkomende klaslokalen, een ruimte voor de opvang, een bureau voor de schooladministratie, een nieuwe polyvalente zaal met een keuken, sanitair en een overdekte fietsenstaling voor personeel en schoolkinderen.”
De bestaande klassen, in het recente verleden gerenoveerd, blijven bewaard. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de bouwwerken in 2026 effectief van start gaan. De goedgekeurde architectuuropdracht wordt geraamd op ruim 212.000 euro. (LK)