De naamborden staan er al een jaar, maar werden nu officieel ingehuldigd. (Foto Emiel Tack)
Sint-Laureins

14 kreken kregen elk een naambord

Veertien Sentse kreken kregen afgelopen week officieel een naambord aan de oevers. Hoewel de borden er al meer dan een jaar te zien zijn, werd de zaak eindelijk gefinaliseerd en officieel ingehuldigd.

“Wie de jongste maanden door het krekengebied fietste, moet ze ongetwijfeld al gezien hebben”, vertelt schepen Bonamie tijdens een korte plechtigheid.
“De naamborden zijn een creatie van kunstenaar Chris Noppe. Hij zorgde voor een natuurlijk uitziend bord met een duidelijk opschrift.”

Trekpleister

Sint-Laureins is een trekpleister voor fietsers en wandelaars. “Het krekengebied heeft een bijzonder hoge toeristische aantrekkingskracht”, vertelde de schepen nog. “Onze veertien kreken zijn eveneens hét uithangbord van niet enkel onze gemeente, maar ook van de regio. Niet enkel wandelaars en fietsers genieten van deze uitgestrekte waterpartijen. Tal van vogels en dieren vinden hier hun thuis”. Het gezelschap nam van de gelegenheid gebruik om Roger De Cock (89) , peter van de picknickbank tussen de Blokkreek en de Hollandersgatkreek even in de bloemetjes te zetten.
(LK)