Na enkele jaren wachten komen er nu toch voetpaden in de wijk Vlasbloem in Bentille (Foto: Emiel Tack)
Sint-Jan-in-Eremo

Wijk Vlasbloem krijgt eindelijk voetpaden

De gemeente Sint-Laureins gaat werk maken van aanleg van voetpaden in de wijk Vlasbloem in Bentille. Voor sommige bewoners wordt het een harde noot om te kraken. Stukken van privéverhardingen zullen moeten worden uitgebroken.

Nadat de wijk Vlasbloem enkele jaren geleden werd aangelegd, gaat de gemeente Sint-Laureins nu ook werk maken van de aanleg van voetpaden en wat groen. Een klus die een tijdlang op zich liet wachten. Nu komt er schot in de zaak.
“Bij het oorspronkelijke plan was de aanleg van voetpaden voorzien”, vertelde burgemeester Franki Van de Moere tijdens de jongste gemeenteraad. “Er was ook plaats gemaakt voor wat groenvoorziening”.
Al snel stelde men vast de enkele bewoners privéverharding aanlegden op het openbaar domein. Onderhandelingen leverden drie alternatieve voetpaden- en groenplannen op. Vooral de Sentse oppositie drong aan op de uitvoering en aanleg van de voetpaden zoals het in de oorspronkelijk verkavelingsvergunning was voorzien.

Bomen op de perseelsgrenzen

De gemeente liet een drietal alternatieve voetpadplannen opmaken. “We leggen vandaag de aanbesteding van een van de plannen ter goedkeuring van de raad voor”, vertelde de burgemeester. “We gaan hierbij de harde noot kraken. Enkele door privépersonen aangelegde stukken op het openbaar domein zullen moeten uitgebroken worden. Het voorziene groen komt op de perceelsgrenzen zodat ze voor niemand in de weg staan.”
Oppositiepartijen CD&V en onafhankelijk raadslid Johan Francque noemden het een goede zaak dat de oorspronkelijk opgemaakte plannen gevolgd worden. De uitvoering ervan verwacht Van de Moere in 2024.

(LK)