Uniek: twee zussen en een broer geven les in College Ten Doorn
Eeklo

Twee zussen en een broer geven les op College ten Doorn

Dat hadden ze in het verleden nog niet meegemaakt in College ten Doorn. Dit schooljaar geven twee zussen en één broer uit hetzelfde gezin les op hun school. De drie kinderen van de familie Gril uit Sleidinge zijn aldus plots naast familie ook collega’s van elkaar.
Mathias (30) startte al vroeger op College ten Doorn als leerkracht Lichamelijke Opvoeding (LO). Later kwam ook zus Lisa (25) economie en boekhouding geven en dit jaar tot slot kwam ook zus Amber (26) het korps vervoegen.
Alle drie zijn ze tevens oud-leerlingen van College ten Doorn en blij om nu zelf ook les te mogen geven op hun oude school. Mathias en Amber volgden de richting LO sport en Lisa Handel. Amber werd vroedvrouw maar geeft dit jaar Toegepaste gezondheid aan leerlingen in Practicum. Ambers partner is overigens ook opvoeder op de school.
“We komen elkaar hier vaak tegen en da’s best wel tof”, vertelt Mathias die zijn twee zussen eerst overtuigde en ze nu wat wegwijs kan maken. “En neen, we hebben geen broers en zussen meer extra én ook onze ouders zien we niet meteen als zij-instromers komen om les te geven”, lacht Lisa nog.

(PDB)