Sint-Laureins

Twee nieuwe gezichten op de Samenlijst

Met Tineke De Craene en Kathy Ingels stelde Samen twee nieuwe namen voor op de kieslijsten voor de verkiezingen van 13 oktober aanstaande. Twee nieuwkomers op de lijst, al is De Craene het politieke groen achter de oren reeds een poosje kwijt.

In de politieke kinderschoenen staat wel de 40-jarige Kathy Ingels uit de Kruyersweg in Sint-Laureins. “Oorspronkelijk ben ik afkomstig uit den Bus in Eeklo”, stelt Kathy zichzelf voor. “Als kind was ik heel sportief en ging ik veldlopen. Later, op mijn 15de belandde ik in de wielrennerij waar ik actief was op de weg en in het veld. Vandaag de dag fiets ik nog graag mee met Les Assiettes en De Karmelietbende. In het verleden was ik als leidinggevende actief op het PTI in Eeklo”.
Als zelfstandig cateraar verhuisde Ingels, gehuwd met Dries Cocquyt en moeder van Gilles en Lize, naar de Kruyersweg waar ze de Kruyershoeve uitbaat. “Mijn ambities gaan uit naar sport, toerisme, feestelijkheden, het verenigingsleven, jeugd, verkeersveiligheid, gezondheid en ondernemen in onze gemeente.”
Samen met Ingels wordt Tineke De Craene (45) eveneens een nieuwe naam op de kiezerslijsten. De Craene is woonachtig in Watervliet, gehuwd met Stefaan Hamerlinck en moeder van Laurens en Nathan en werkt als leerkracht lager onderwijs in de gemeenteschool van Zelzate. Sinds enkele maanden is ze actief binnen het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst.
Nu ook Ingels en De Craene voorgesteld zijn heeft de partij reeds heel wat namen op de lijst staan. Op Jan Roets na zijn alle leden van de zetelende meerderheid herverkiesbaar. Op lijsttrekker en kandidaat burgemeester Claudine Bonamie na kent, naar verluidt, nog niemand zijn plaats op de lijst. (LK)