(Foto: Emiel Tack)
Lembeke

Opnieuw werken in de Gravin d D’Alcantaralaan

De ene na de andere fase van de wegen- en rioleringswerken in de Lembeekse Gravin Madelaine D’Alcantaralaan volgen elkaar in een gestaag tempo op. Een overzicht.

“Eind januari startten we met de opbraak van het laatste deel van de d’Alcantaralaan”, zegt Kaprijks schepen van Openbare Werken Hendrik Van de Veere. “In dit laatste stuk wordt de toegang een stuk moeilijker. Anders is het momenteel in het eerste deel van de straat. Daar zorgt steenslag ervoor dat de bewoners beter tot aan hun woningen geraken. Eens de riolering volledig is aangelegd starten we met de werken aan het fietspad, de greppels aan de kant van de weg en de fundering van de rijbaan.”

Tractorsluis

Eind februari trekt de karavaan richting kruipunt d’ Alcantaralaan met de Antwerpse Heirweg. “Dat wordt, behoudens vertragingen door het slechte weer, volledig afgesloten op 26 februari”, gaat Van de Veere verder. “Doorgaand verkeer is er dan niet meer mogelijk. Het overrijdbaar maken van de tractorsluis op de grens met Eeklo, moet er voor zorgen dat de bewoners van de Antwerpse Heirweg en het Scheutbos hun woningen kunnen bereiken”.
Vanaf 4 maart wordt er verder gewerkt richting Waarschoot. Tijdens de werken worden afvaleilanden geïnstalleerd waar bewoners hun afval kunnen deponeren.

(LK)