Bassevelde

Real Madrid en Benfica opnieuw te gast op U13-Cup

Vorige maand losten de organisatoren van de U13Cup de eerste namen voor het prestigieuze jeugdvoetbaltoernooi op de terreinen van KVV Klauwaarts in Bassevelde. Daaronder vooral Belgische en Nederlandse toppers als AA Gent, Racing Genk, Antwerp, Club NXT, Anderlecht, AZ en PSV.

Het tornooi van tornooidirecteur John De Pauw laat ook voor de 26ste editie niks aan het toeval over. “Een mooi tornooi begint bij mooie namen” zegt de man. “We zijn dan ook heel blij dat we opnieuw enkele vaste waarden van het Europees toneel in Bassevelde mogen verwelkomen. Celtic Glasgow is uiteraard een klassieker op ons programma. Zij zijn al voor de 25ste keer actief in Bassevelde en misten slechts één jaargang. Het Portugese Benfica is ook weer van de partij, net als de Denen van FC Kopenhagen”.
Real Madrid
“Uiteraard zijn we ook bijzonder fier om de titelverdediger van vorig jaar, Real Madrid, opnieuw op de affiche te zien staan. Samen met de Hammers van West Ham United” besluit De Pauw. “Voeg daar nog Cercle Brugge, KAA Gent, Racing Genk, Royal Antwerp FC, Club NXT en RSC Anderlecht aan toe en je hebt al meteen een mooi kransje deelnemers.”
Eerder raakte ook al bekend dat AZ Alkmaar en PSV Eindhoven van de parti zijn, net als een groep regioboys die uitkomen onder de vlag van KVVK Bassevelde. Daarmee zijn 14 van de 16 namen voor de U13Cup bekend. Begin maart worden de laatste absolute twee topnamen aan de lijst toegevoegd. Tickets (vanaf 1 maart) en info via www.u13cup.be.
(LK)

foto: Ook het Portugese Benfica is opnieuw van de partij