Sleidinge

Sleidinge start feestjaar (803-jarig bestaan)

Sleidinge ontstond in 1220 en viert dit jaar zijn 803-jarig bestaan. Dit gaat gepaard met diverse gebeurtenissen, die omwille van Corona drie jaar werden uitgesteld.

Het weekend van vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 april wordt het weekend van de voorstelling “800 jaar Slenne, d’Operette” in CC Stroming. Een operette als hulde aan de vele generaties Sleidingenaren die in die 803 jaar zijn voorgegaan. De theater-, muziek- en erfgoedvereniging Tarchief, onder leiding van schrijver-regisseur Raf Goossens, werkt daarvoor nauw samen met Zangkoor Sint-Cecilia Sleidinge. Het koor viert als oudste vereniging van het dorp haar 175-jarig bestaan en is als groeiende vereniging dan ook één van de protagonisten op het podium van Stroming. Tickets aan 8 euro voor deze Operette kan u bekomen via www.slenne.be of neem contact op met het bestuur voor een kaart op 0485/46 41 33 (Marlies)

Maar het weekend heeft méér te bieden dan dat.
Op zaterdag 22 april is er een stoet vanaf CC Stroming naar het Wilfried Martensplein op Sleidinge-dorp, met de nieuwe reus Kobe Cies en zijn gemalin Wanne Mie. De laatste keer dat ze te zien waren in een stoet, was tijdens de Bevrijdingsfeesten in 1945. Verder de hele avond Lentejaarmarkt, feest rondom de Pompe op het Wilfried Martensplein voor de kerk met in de tent optredens van het Sleidingse fanfare-orkest Uptempo Fusion Orchestra (UFO) en de Nederlandstalige rockband Woesten.
Het volgende grote moment in dit feestjaar wordt de historische stoet op zondag 28 mei 2023, waarvoor al 50 verenigingen uit Sleidinge en omliggende hebben toegezegd
(PDB)