Maldegem

Braderie in centrum wordt feesteditie

Zondag 16 juni is het groot feest in Maldegem-centrum! De Maldegemse Braderie bestaat die dag 40 jaar en dat wordt gevierd in het thema van het EK voetbal in Duitsland. Voor deze braderie slaan Lokaal Bestuur Maldegem, S@M, Unizo, de lokale horeca en Comité van initiatief de handen in elkaar om van deze 40ste editie een groot feest te maken.

Er zijn tal van randanimaties, muzikale intermezzo’s, en koopjes in de lokale winkels en horecazaken voorzien, ook terrasjes en eetstandjes. Kortom, het wordt een leuk familiegebeuren.

Dolle braderiedagen

Reeds op vrijdagavond 14 juni van 18.00 tot 22.00 uur vormen de Marktstraat en de Schouwburgplaats zich om tot een autovrije zone en zorgen samen voor een gezellige horecastraat met bredere terrassen, aangepaste muziek en kraampjes.

De ideale start van het weekend.

Op zondag 16 juni vanaf 14.00 uur wordt het centrum omgebouwd tot een verkeersvrij braderiedorp in een heuse feestsfeer, met heel wat leuks: zomerse cocktailbar op de markt, Meet & Greet met voetballers met Maldegemse roots, rondwandelende muzikanten, gesigneerde voetballenworp, boekenverkoop in de bib, oldtimers, randanimatie voor de kinderen, een infostand van de politie en van de vliegformatie ‘The Victors’ en een expo over de opgravingen in het Oud Schepenhuis en Oud Stadhuis.

Verkeersmaatregelen

Op vrijdag 14 juni van 18.00 tot 22.00 uur wordt de Marktstraat en de Schouwburgplaats afgesloten voor alle verkeer. Op zaterdag 15 en zondagvoormiddag 16 juni blijft Maldegem-centrum bereikbaar. Bezoekers die met de auto naar Maldegem komen, kunnen gebruikmaken van de openbare randparkings om hun wagen kosteloos achter te laten. Meer info over onze parkeergelegenheden kan je terugvinden via www.maldegem.be/langparkeren.

(PDB)