Voor particulieren een moeilijke opdracht, voor Pro-cleanteam een routine klus.
Assenede Hoofdartikel

Ruitenwasser wil alle vensters in het Meetjesland gratis komen wassen !

Het lijkt wel een goede mop, een verregaande grap of wishful thinking van een bedrijfsleider zonder werk, maar het is wel degelijk een weloverwogen belofte van ruitenwasbedrijf Pro-Cleanteam uit Assenede ! We voelden zelf wat argwaan toen we de vraag voor een artikel in Taptoe kregen en gingen daarom op uitgebreid gesprek met bedrijfsleider Jens Builaert (33) die ons kon overtuigen om over zijn stunt in ons blad te berichten en ons zelfs wat achtergrond prijsgaf bij zijn welgemeende beweegredenen.

Jens zat al een drietal jaar in het vak als bijberoep toen hij er in 2016 zijn hoofdactiviteit van maakte samen met zijn broer Lennert. Ondertussen werken ze al met 10 arbeiders, hebben een eigen hoogtewerker en rijden 5 camionetten op de baan. Ze werken over gans Vlaanderen en hebben een trouw cliënteel (o.m. College Ten Doorn in Eeklo). Het is in alle opzichten een fidele firma.

Stunt
Jens drukt ons op het hart dat hij 100 % instaat voor de eerlijkheid achter zijn stunt. Iedereen uit het Meetjesland die het contactformulier invult op de website en vraagt om bij hem thuis de ruiten een poetsbeurt te komen geven, krijgt de volledige beurt gratis ! Gans het huis, alle ramen van onder tot boven, buiten én binnen, maximum 20 ! En volgens Jens heeft een gemiddeld huis ongeveer 15 ramen. Geen probleem !
Enige voorwaarde: het aanbod geldt maar 1 keer per adres. Nadien kan de firma teruggeroepen worden voor een verdere regelmatige retour-opdracht, maar daarover worden dan vrijblijvende afspraken gemaakt. Tussen particuliere opdrachtgevers (eigenaars/huurders) en het Pro-Cleanteam bestaan alleen mondelinge afspraken die altijd per keer opgezegd kunnen worden. Geen risico’s, valkuilen of kleine lettertjes. 

Achtergrond-idee
Natuurlijk schuilt achter dit project een achtergrond-visie of tactiek , dat voel je zo aan. Jens is niet te beroerd om dit toe te geven en geeft er ook eerlijk uitleg over. Om zijn activiteiten serieus uit te kunnen breiden, voldoende werk te verzamelen voor de nabije toekomst en zo zijn personeel garantie op werk te kunnen bieden, zoekt hij met deze “gratis stunt” voldoende klanten die na deze eerste beurt het werk uitstekend vonden en daarom het team periodiek willen laten terugkeren.
Dezelfde stunt werd al met succes toegepast in Oudenaarde wat de Asseneedse firma  onmiddellijk een 50-tal vaste klanten opleverde, genoeg om in die streek een vast team van 3 arbeiders te parkeren.

Hoge ramen worden veelal vanop de grond met een lange steel gereinigd. Ondermeer dank zij osmose-water  is dat mogelijk.

Osmose water
Zaakvoerder Builaert heeft een en ander zelf goed uitgekiend. Snelheid combineren met netheid is zijn opdracht. Daarom werkt hij uitsluitend met osmose-water die in een tank naar de werken wordt meegevoerd en in eigen magazijn wordt aangemaakt. Osmosewater heeft namelijk veel voordelen. Door zuiver water te filteren onder hoge druk worden alle onzuiverheden zoals ammonium, zouten, nikkel, chloor, kalk en zink verwijderd. Wat overblijft is ultra-zuiver water dat vuil aantrekt, snel opdroogt, geen strepen of vlekken achterlaat en toevoeging van een onderhoudsproduct overbodig maakt. Het is tijdbesparend en nieuw vuil hecht zich minder snel terug. Begrijpelijk dat deze toepassing ideaal geschikt is voor het reinigen van vensterglas. Het droogt snel en is ook beter voor het milieu. De ramen dienen niet meer afgedroogd te worden, osmosewater droogt op zonder sporen na te laten.
Met deze methode wenst Pro-Cleanteam het hele Meetjesland kennis te laten maken, met in het achterhoofd de hoop dat velen nadien voor lange tijd terugkeren…

Aanbod geldig tot 31/12/2023. Voor max. 20 ramen aan de buitenkant.
Pro-Cleanteam, Veldstraat, 6, Assenede. Tel. 09/283.00.38
Web: www.pro-cleanteam.be


Piet De Baets