Eeklo

Speciale editie van Repair Café

Op zaterdag 30 september is er de start van een nieuw seizoen met een speciale editie van het Eeklose Repair Café in de Eeklose Kringloopwinkel (Slachthuisstraat 2B).

Ditmaal herstellen we de hele dag door (van 10 tot 16 uur) en tonen ook toepassingen van het 3D printen bij herstellingen. We herstellen elektrische apparaten, kleding en textiel, juwelen, lederwaren en grotere stukken zoals rugzakken. Het laatste reparatiestuk wordt aanvaard om 15.45 uur
Voor de herstellingen zijn er vier verschillende ‘afdelingen’:

De (elektrische) apparaten. Hier kan je terecht met allerlei toestellen die dienst weigeren. Alles wat draagbaar is kan aangeboden worden. Grote toestellen zoals wasmachines, ovens, droogkasten … kunnen niet. De herstellers kijken het toestel na, herstellen waar mogelijk, geven advies of zoeken uit of en welk vervangstuk een oplossing kan bieden. Het is mogelijk dat het niet te herstellen is of dat je een extra onderdeel moet aanschaffen en op een volgend Repair Café moet terugkomen.

De naaiploeg verstelt kleren en textiel: zomen en naden in- of uitleggen, knopen aan naaien, knoopsgaten herstellen, enz. Er worden geen ritsen meer vervangen in jassen en zware vesten omdat dit te veel tijd inneemt. Ritsen in kleedjes en rokken kunnen wel nog. In dat geval moet je wel een passende vervangrits meebrengen.

Er is ook iemand die juwelen herstelt: parels rijgen, slotjes vervangen, hangers aan oorbellen zetten, een creatieve oplossing vinden om een juweel dat stuk is op te pimpen of een verloren oorbel te vervangen, enz.

Je kan ook terecht met lederwaren (handtassen, riemen, …) en grotere stukken zoals rugzakken.

Bezoekers worden in volgorde van aankomst en naar gelang het te herstellen voorwerp, doorverwezen naar een reparateur. Moet je even wachten voor het je beurt is, dan kan je iets drinken want voor de gelegenheid is de cafetaria in de Kringloopwinkel open.
Meewerken aan Repair Café Eeklo? Alle medewerkers van Repair Café Eeklo zetten zich vrijwilliger en gratis in. Wie graag wil meewerken is welkom om het huidige team te versterken. Reparateurs (elektro, algemeen, fietsen, naaiwerk, …) en vrijwilligers voor de algemene werking (onthaal, bar, registratie, …) kunnen zich melden via deverstelling@gmail.com.

Organisatie en info:
vzw De Verstelling – www.deverstelling.com – www.facebook.com/RepairCafeEeklo/
Info: 0486 22 00 82, deverstelling@gmail.com
(PDB)