Marc Windey © MWM
Eeklo

Reactie op artikel van Marc Windey 

Danny Plaetinck en Hilde Lampaert, beide schepen voor N-VA, zijn niet akkoord met de beweringen van Marc Windey in het artikel van Taptoe vorige week. Zij vragen een wederwoord.

Danny Plaetinck: “Wij stellen ons vragen bij de deontologische integriteit van gemeenteraadslid Windey. Er worden in het artikel bewust foutieve dingen gezegd. De aanleg van de fietstunnel onder de Ring, ter hoogte van Raverschoot, zal géén 7 miljoen euro kosten, maar is intussen bijgesteld van 3,5 miljoen naar 2,4 miljoen, volledig ten laste van Vlaanderen. Ik heb deze cijfers voor hem onmiddellijk rechtgezet in dezelfde gemeenteraad van 19 februari.  Er is tevens uitgelegd dat de keuze voor een fietstunnel aan de Raverschootstraat i.p.v. een autotunnel al jaren geleden definitief beslist werd, omdat het technisch onmogelijk is om een diepe autotunnel onder de Ring te plaatsen.”
“Ook op alle andere vragen over de Ring heb ik uitgebreid antwoord gegeven, daarom zal een gemeenteraadscommissie in deze ook overbodig blijken. Na de voltooiing van de Ring zal er een aanpassing van de N9 komen om het doorgaand verkeer uit het centrum te weren en de centrumontwikkeling ten volle af te werken. Een knip in het centrum is niet langer nodig. Dhr. Windey is vandaag zowat de enige Eeklonaar die de Ring terug in twijfel trekt en de genomen beslissingen wil terugdraaien. Het is net de consensus met AWV die ervoor zorgt dat dit dossier eindelijk van de grond komt na 60 jaar palaveren.”

(PDB)