Lievegem

Quartet uit Litouwen te gast voor concert in de Raadzaal

Op 17 maart a.s. om 20u is het in 1968 opgericht ‘Ciurlionis Quartet’ uit Litouwen voor de 7de maal te gast in Lievegem. Het ensemble, genoemd naar schilder-componist Ciurlionis gaf reeds meer dan 3.000 concerten over gans de wereld en wordt vaak uitgenodigd naar belangrijke internationale festivals.

Tijdens het concert in Lovendegem begeleiden  zij de in Zomergem geboren en getogen klarinettiste Severine Sierens. Severine studeerde aan de Luca School of Arts (Lemmensinstituut Leuven), het Koninklijk Conservatorium Luik en aan de Fontys Hogeschool voor Kunsten te Tilburg (NL), waar ze voor haar masterproef een speciale vermelding kreeg voor concertconcept en theatraliteit. Behalve uitvoerend muzikante is Severine docente klarinet. Ze is in de streek tevens gekend als de dirigente van de Koninklijke Harmonie Concordia Waarschoot en de Koninklijke Fanfare ‘Willen is Kunnen’ Wippelgem.
Kaarten voor het concert (15 €) dat doorgaat in de Raadzaal, Kasteeldreef 72, te Lovendegem, zijn verkrijgbaar via sierens.vanloo@gmail.com of 0494/98 09 79.
(PDB)