De vraag van vandaag : “Staat CD&V-raadslid Patrick De Greve nu in Waterland-Oudeman of in Bentille op de bus te wachten”? (Foto: Emiel Tack)
Watervliet

Oppositie misnoegd over nieuwe bushaltes ( en hun namen )

CD&V, oppositiepartij in de Sentse gemeenteraad, heeft het niet zo voor de nieuwe bushaltes in de Ketterijstraat in Watervliet. Niet enkel de veiligheid en toegankelijkheid van de haltes ligt hen op de maag, ook de naamgeving van haltes roept vragen op.

“Moeten de mensen van Waterland-Oudeman nu écht de bus opstappen aan de Krabbendijk in Sint-Jan-in-Eremo?”, opende Bart Van de Keere op ludieke manier zijn tussenkomst in de jongste Sentse gemeenteraad. “Het bushokje aan de Krabbendijk in Sint-Jan draagt de naam van een straat in Waterland-Oudeman. Zoiets is toch op zijn minst opmerkelijk. Waarom kunnen de haltes niet gewoon de naam hebben van de plek waar ze gelegen zijn. Even verder idem dito. Bushalte de Linde, verwijzend naar de Lindestraat, nota bene aan de Heistraat. We verzoeken de gemeente om snel aanpassingen te doen naar haltenamen die te verwachten zijn.”

Niet toegankelijk

Niet enkel de namen van de bushaltes lagen Van de Keere op maag, ook de toegankelijkheid ervan. “De nieuw aangelegde haltes zijn quasi ontoegankelijk voor minder mobile mensen die gebruik moeten maken van een rolstoel. Ook hier vragen we de gemeente om dringend werk van te maken”.
Burgemeester Franki Van de Moere diende Van de Keere van antwoord. “Enkel het plaatsen van bushaltes is de bevoegdheid van de gemeente. Nadat ze in december 2022 stuk geschoten werden, door een van onze Noorderburen, hebben we ervoor gezorgd dat er nieuwe bushokjes geplaatst werden. De inrichting van de perrons is een bevoegdheid van De Lijn. We zullen jullie bezorgdheden in deze met de organisatie bespreken.”
Gelijkaardige antwoorden rond de naamgeving van de haltes. Zowel Nieuwstraat als Linde verwijzen naar de straatnamen die toepasselijk waren vóór de gemeentefusies in 1976. Ook dit item beloofde Van de Moere onder de aandacht te brengen van de mensen van De Lijn.
(LK)