Eeklo

Open Landbouwdag op schoolhoeve College ten Doorn.

Zondag 3 september vindt op de Schoolhoeve van College ten Doorn de 17de Open Landbouwdag plaats. Een evenement dat al sinds 2005 een vaste plek op de kalender heeft. Ook dit jaar worden heel wat geïnteresseerde bezoekers verwacht.

Melk- en vleesvee

Er staat dit jaar heel wat op het programma. Centraal staan opnieuw de veeprijskampen. Topkoeien uit Oost-Vlaanderen die ook nationaal en internationaal aan wedstrijden deelnemen zullen er aanwezig zijn. Bij het melkvee staan 87 dieren ingeschreven (rood- en zwartbont Holstein), waaronder 20 kalveren tussen 4 en 12 maanden. Bij vleesvee zijn er 35 inschrijvingen, allen van het Belgisch wit-blauw ras. Deze dieren zijn tussen 6 maand en 7 jaar.
Net zoals vorig jaar nemen ook 12 dieren van de Schoolhoeve deel. Door de verstrengde sanitaire voorwaarden voor het inrichten van prijskampen, is er dit jaar geen toegang tot de stallen op de hoeve. Alles vindt zo plaats op de weiden aanpalend aan de schoolhoeve.

Tentoonstellingspark

Er is die dag ook een schapententoonstelling met meer dan 12 verschillende rassen, er is verder kinderanimatie en net zoals vorig jaar zijn er foodtrucks die de traditionele barbecue vervangen en ervoor moeten zorgen dat de bezoekers geen honger zullen lijden. Je zal ook kunnen genieten van heerlijk lokaal artisanaal ijs!
De Groene Kring Meetjesland zorgt die dag voor een gezellige loungebar met heerlijke zomerse cocktails.
Op het gezellig en sfeervol beursterrein vind je naast de keurringen en stalplaatsen voor alle op en top getoiletteerde prijskampdieren ook een groot tentoonstellingspark met verschillende standen van mechanisatie- en toeleveringsbedrijven én je komt die dag ook alles te weten over land- en tuinbouwstudiemogelijkheden op College Ten Doorn.
Iedereen is van harte welkom op de Schoolhoeve (Tieltsesteenweg 114, Eeklo) vanaf 10u en het landbouwfeest duurt er tot 18u!
De Open Landbouwdag is een organisatie van College ten Doorn, stad Eeklo, CRV (rundvee selectiecentrum) melkvee Afdeling Meetjesland, de Groene Kring en de Meetjeslandse schapenvrienden.

(PDB)