De organisatoren van de MeetjesBAND verwachten honderden fietsers in Oosteeklo. (Foto: Emiel Tack)
Meetjesland

MeetjesBAND ontdekt troeven in het oosten

De MeetjesBAND, een organisatie van de Landelijke Gilden Kaprijke en Sint-Jan-Bentille traditioneel georganiseerd halfweg augustus, zoekt het dit jaar op minder bekend terrein.
“We trekken naar het oosten van de regio”, zegt Eddy Matthijs van de Gilden.
Waar ze ook heen trekken, het concept wijzigen de gildeleden niet. Een leuke fietstocht, veel gezelligheid en her en der genieten van lekkere lokale producten. Al even traditioneel als hun concept is de startplaats : het SOCK in Kaprijke.
“Het wordt een quasi onbekend deel van de regio: het oosten, zegt de man. We gaan het zoeken in Oosteeklo, Ertvelde, Evergem, Sleidinge en Waarschoot. Plekken waar we nog niet zo vaak te gast waren”.

Twee omlopen
“Net als in het verleden hebben we twee trajecten”, blikt Matthijs vooruit. “Op het circuit van 30 kilometer ontdekken we de Nonnetjes en de Zwijntjes in Oosteeklo. Vandaaruit via de bossen richting Sleidinge en keren dan op een minder conventionele wijze terug naar startplaats Kaprijke”.
De geoefende bikers vertrekken voor 55 kilometer en trekken via Oosteeklo richting Gentse Haven terwijl ze tal van prachtige regiokastelen zien opdoemen. De route loopt voor bijna de helft op wegen, uniek voor fietsers. De organisatoren kozen immers vooral voor mooie trage wegen en willen zo een prachtig beeld scheppen van de regio.
Inwendige mens
“Uiteraard denken we aan de inwendige mens en voorzien opnieuw frietjes op de eerste stopplaats”, besluit Matthijs. “Verder onderweg kan men proeven van de heerlijkste hoeve- en streekproducten”. Inschrijven kost 4 euro, exclusief het eten en drinken onderweg. De dag zelf betaal je één euro meer. Inschrijven en info op www.meetjesband.be
(LK)