Kaprijke Lembeke

Langste wilgentunnel van België moet toeristen lokken

Stephanie Standaert en Celine Billiet leveren hét ultieme idee aan voor een Kaprijkse toeristische trekpleister, een wedstrijd van de gemeente voor een idee waarmee zij meer toeristen willen lokken. Hoe bezorgen we Kaprijke en/of Lembeke een typische, niet te missen en instagramwaardige trekpleister?


Waarmee krijgen we bezoekers aan de streek naar onze gemeente? In Assenede is er bv. ‘Den Dodendraad’ en in Sint-Laureins de vlotten waarmee je als voetganger het kanaal oversteekt.
“We zijn dolblij dat het ons concept geworden is”, vertelt het winnende duo. “Een instagramwaardige plek waarvoor iemand een ommetje zou maken om de creatie te bewonderen”, vroeg schepen van Toerisme Frederik Versluys. “Een soort fietsen door het water zoals ze in Bokrijk hebben. Iets waar alleman van spreekt en wil zien of meemaken”.

Mispoes

Een eerste ronde leverde weinig bruikbare voorstellen op en baarde als het ware een heuse mispoes. Een tweede poging kende meer succes en kregen achttien prachtige voorstellen. Uiteindelijk bleven er drie kandidaten over: erfgoed in de Lembeekse dorpskern, wandelplezier in de Lembeekse bossen en de langste wilgentunnel van België bouwen. De ideeën werden voorgesteld aan het grote publiek en niet minder dan 421 stemmen werden uitgebracht.

Fietssnelweg

Het idee van Stephanie Standaert en Celine Billiet haalde het in deze voting. “We becijferden dat het bouwwerk minstens 2,50 hoog moet zijn”, vertellen ze. “Om de langste wilgentunnel van België te hebben zullen we toch wel een afstand van 100 meter moeten overbruggen. Een leuke belevenis om als toerist, passant of dorpsbewoners door te fietsen. Het zou leuk zijn mocht ons bouwwerk ergens op de oude spoorwegbedding, in de buurt van de expresweg een plaatsje krijgen. Aansluiten bij de nog te bouwen fietstunnel zou helemaal de het einde zijn en een mooie start voor de verdere uitwerking van deze fietsroute.” Kaprijke investeert 20.000 euro in het project.

(LK)