Momenteel stat de kiosk van Kaprijke bij regenweer met haat voeten in het water (Foto: Emiel Tack)
Kaprijke

Kaprijkse kiosk heeft natte voeten

Het majestueuze Kaprijkse plein, een van de grootste pleinen van Vlaanderen, ziet er sinds enkele maanden opnieuw schitterend uit. Toch heerst de hiep- hiep-hoera-stemming er nog niet helemaal, nu blijkt dat de kiosk met de voeten in het water staat. De aannemer en de ontwerper moesten het al komen uitleggen. De jongste jaren was er reeds heel wat te doen rond de vernieuwing van het Plein in Kaprijke. Jarenlang politiek getouwtrek en tal van boomchirurgen leidden tot een grootschalige vernieuwingsoperatie in 2023. De zieke kastanjes verdwenen uit het pleinbeeld terwijl de waterhuishouding van het Plein werd aangepakt. Twee rijen olmen kleuren voortaan de site. De vlakte zelf werd opgehoogd met grindgazon om het plein beter bruikbaar te maken voor evenementen.

Kiosk in de put
Na de heraanleg stelde men echter vast dat de kiosk met haar voeten in een put staat in vergelijking met het verhoogde plein er om heen. “Hierdoor loopt het water richting kiosk”, zegt burgemeester Pieter Claeys . “Om het probleem op te lossen moeten we de strook rond de kiosk ophogen. Bijkomende werken dus waarbij ook het klinkerpad rond het bouwsel moet worden opgebroken en verhoogd.”.
De werken, waarbij er een extra stuk grindgazon wordt aangelegd, zullen in de loop van deze week uitgevoerd worden. Verder komen er zitbanken en vuilnisbakken. Tegen eind april wordt de volledige zone ingezaaid. De extra werken worden uitgevoerd zonder meerkost voor de gemeente. (LK)