De kernspelers van F.C.Eeklo samen met het oude en het nieuwe bestuur.
Eeklo

K.F.C. Eeklo officieel in nieuwe handen!  

Tijdens een overheerlijke BBQ vond op 30 april de officiële overdracht plaats en werd Jan Wulffaert officieel de nieuwe voorzitter van de Eeklose Feecee. 

Intussen was ook de strijd voor het behoud in 2e provinciale geslaagd. Net voor de aftrap was er de huldiging van het uittredend bestuur voor hun jarenlange inzet. Het oude bestuur en het nieuwe mochten samen met de huidige kern op een foto-om-in-te-kaderen (zie hierbij) als vereeuwiging voor de geschiedenis. Het stamnummer 231 is terug springlevend.

Spelen tégen barrage

De supporters werden getrakteerd op een bloedstollende wedstrijd. De eerste helft liep niet zoals het hoorde voor de Eeklose clug. Een 1-3 voorsprong voor V.K. Knesselare op de rust zorgde voor onrust bij zowel de supporters als de plaatselijke spelers. Een gelijkspel was een must, want bij verlies van de Feecee en winst voor F.C. St-Joris Sleidinge tegen Lando Sport Merendree kwamen de Sleidingenaren vóór de ‘greppeschijters’ te staan in het klassement. De 14e in het klassement is nl. veroordeeld tot het spelen van de barrage.

Bevrijding

De 2e helft was dan ook slecht voor hartlijders. Bij het verlaten van de kleedkamers kwam er een zichtbaar ander Eeklo op de grasmat. Een 3-3 was dan vlug een feit. Maar Knesselare weerde zich en smeerde de Eeklose club dan in de rebound een tegendoelpunt aan hun benen. Pas in de laatste minuten kwam het bevrijdende doelpunt als euforiestarter bij de supporters en de gladiatoren in de arena.

Jeugd doet weer mee

De twee initiatietrainingen op de terreinen van K.F.C.Eeklo vorige week woensdag en zaterdag waren succesvol want de jeugd was terug aanwezig. Dit zijn dé momenten voor zowel jongens als meisjes, om al spelend te genieten van het voetbalgebeuren. Verschillende nieuwe leden lieten zich inschrijven.
Inmiddels wordt de naam Meetjesland in de oude benaming van de Eeklose club stelselmatig en bijna onopvallend vervangen door het aloude ‘KFC Eeklo’. Officieel is dat echter nog niet, de nieuwe naam is wel in aanvraag.

(PDB)