Sint-Laureins Watervliet

Jan Roets verlaat politiek 

De eerste gemeenteraad na de vakantieperiode bracht toch wel wat politiek nieuws met zich mee. Zo raakte bekend dat gemeenteraadsvoorzitter Jan Roets in 2024 niet langer op de Samen-lijst zal terug te vinden zijn.

Bij oppositiepartij CD&V ruilde Sylvie Van de Velde even haar zitje in de raad ten voordele van partijgenote Martine Cools.
Roets kwam als nieuwkomer de Sentse politiek binnen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Hoewel hij op een zestiende plaats op de lijst stond, behaalde Roets 737 voorkeurstemmen. Net niet genoeg om een schepenambt te bemachtigen. Roets ging aan de slag als gemeenteraadsvoorzitter. Een taak die hij tot op vandaag nog steeds vervult.

Trots

Jan Roets volgde in 2018 zijn broer, Eddy Roets ( zelf dertig jaar raadslid red ), op binnen de gemeenteraad. “Op 13 oktober 2024 moeten jullie niet zoeken naar mijn naam op de lijsten van de gemeenteraadsverkiezingen” deelde Roets zijn achterban mee. “Na 6 jaar zal ik stoppen met de Sentse politiek. Maar weet, ik kijk met trots terug op mijn behaald resultaat van 2018 waarvoor ik jullie wil bedanken”. Roets stapt naar eigen zeggen op om persoonlijke redenen.

Tijdelijke wissel

Bij oppositiepartij CD&V stond er dan weer een tijdelijke wissel op het programma. Martine Cools (CD&V) legde tijdens de jongste gemeenteraad de eed af als tijdelijk gemeenteraadslid voor haar partij. “Zij verlaat de raad en neemt ouderschapsverlof naar aanleiding van de geboorte van haar tweeling enkele weken geleden”, vertelde raadsvoorzitter Jan Roets voor de aanvang van de jongste gemeenteraad in Sint-Laureins.  Van De Velde zal tot en met 1 november vervangen worden. Martine Cools is binnen de Sentse politiek geen onbekende. Eerder was zij reeds voorzitter van de OCMW-raad.

(LK)