Eeklo

De Ramblas wil één jaar feesten.

De Ramblas, de welbekende eet- en bierbistro op de Grote Markt van Eeklo (kant ’t Rootjen) vierde recent zijn vijfde verjaardag en kondigde een absoluut uitgesponnen feestjaar met vijftien activiteiten aan.  Daaronder een nieuwe jaarlijkse traditie met een wandeltocht op Hemelvaartsdag met start bij dag en dauw.
“We willen vijf jaar De Ramblas niet vieren op één dag: het is leuk om de mensen, een jaar door, geregeld te verrassen. En met één boodschap: wie zegt dat er in Eeklo nooit iets te doen is, heeft ongelijk”, zegt patron Eddy Deketelaere, die met zijn zakenpartner Christoph Cardinael terug heel wat activiteiten uit de grond stampt. Zoals op de Tamboermarkt van 1 mei als gids Jan Martens in de huid van Tamboer kruipt. Op Pinksteren is er een aperitiefconcert en pastasmullen. Er is de 11-juliviering en een Café Parlé op 13 oktober, waarop je vanop de eerste rij kan volgen wie de (nieuwe) burgemeester van Eeklo wordt.
Op Hemelvaartsdag wil De Ramblas vóór de donderdagmarkt begint verzamelen om half zes ’s morgens om in groep een tocht te maken, met al afsluiter een ontbijt op de Markt.
Op zondag 22 december sluit De Ramblas de deuren met een leegverkoop van alle drankjes. “We gaan dan voor De Ramblas 2.0 en sluiten tien weken de deuren. Tegen half maart willen we dan een volledig nieuwe zaak openen.” (PDB)