Patrick De Greve wordt de uitdager van Claudine Bonamie bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. (Foto: Emiel Tack)
Sint-Laureins

De Greve lijsttrekker van (voorlopig) een lijst zonder naam

Patrick De Greve wordt lijsttrekker. Van ? Hiermee is het belangrijkste meteen gemeld. Het nieuws over de lijsttrekker werd zondagmorgen bekend gemaakt tijdens het lente-ontbijt van CD&V.

Het moet zowat een unicum zijn in het politiek bestel van Sint-Laureins. Het gebeurde afgelopen zondagmorgen tijdens het lente-ontbijt van CD&V in aan aanwezigheid van staatssecretaris van Asiel en Migratie Nicole De Moor en het recent fel besproken Vlaams parlementslid Robrecht Bothuyne. Patrick De Greve werd daar als lijsttrekker voorgesteld maar… voor een partij die haar naam nog niet bekend maakt. “Voorlopig stellen we enkel nog maar de lijsttrekker voor, vertelde De Greve na afloop. “De naam van de lijst houden we nog even voor ons.” Hilariteit alom.

Verruimers

Dat er nog geen naam op de lijst CD&V gekleefd wordt, kan te maken hebben met het feit dat er meer dan waarschijnlijk verruimingskandidaten op de lijst komen. Feit is wel dat De Greve reeds enkele belangrijke thema’s aanhaalde waarrond de partij campagne wil gaan voeren. “Verkeer, verkeersveiligheid in onze dorpskernen, ons gemeentelijk wegennet, landbouw en de fietspaden in groot Sint-Laureins, worden belangrijke item in ons programma.”
De Greve is geen onbekende in de lokale politiek. Ten tijde van burgemeester Annick Willems was De Greve schepen van onder andere Openbare werken, Landbouw en Milieu. Een tijd lang was hij ook OCMW-voorzitter. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 belandde de man, tot op vandaag, als oppositieleider voor CD&V in de oppositie.
(LK)