Eeklo

College ten Doorn stuurt 200 leerlingen en leerkrachten doorheen Europa

Het zijn drukke tijden voor Lieven Cauwels en Marloes Deene, coördinatoren Internationalisering van College Ten Doorn in Eeklo. Momenteel zijn meer dan 130 leerlingen en leerkrachten dankzij de financiering van Erasmus+ op buitenlandse stage of studiereis. Eerder dit schooljaar gingen al 35 leerlingen en leerkrachten op stage en na de paasvakantie vertrekken er nog eens een 30-tal op studiereis.

Binnen Collegium konden leerlingen Sportwetenschappen begin september al op watersportstage naar Spanje en trekken leerlingen Moderne talen naar Malaga en Antibes. De leerlingen Latijn en Grieks kunnen dan weer op studiereis naar Athene. Binnen het domein Economie en Organisatie (Spectrum) trekken leerlingen naar Ierland en Frankrijk. De leerlingen Grootkeuken (Practicum) doen kookervaring op in Italië en Griekenland en heel wat leerlingen uit de richtingen land- en tuinbouw (Spectrum & Practicum) trekken naar Duitsland, Finland, Zuid-Frankrijk en Italië.

College ten Doorn heeft een lange traditie in het opzetten van internationale projecten. “Ontmoetingen met andere culturen zijn zeer verrijkend en bevorderen de persoonlijke ontwikkeling”, zegt Lieven Cauwels. “Dankzij de buitenlandse stages en studiereizen bekwamen onze leerlingen zich niet alleen binnen hun studiegebied, maar leren ze ook creatief denken, zelfstandig plannen, zich aanpassen aan nieuwe situaties en verantwoordelijkheid dragen.”
“Doordat we dit schooljaar een vierde Erasmus+ accreditatie binnenhaalden, zullen vanaf volgend schooljaar ook leerlingen Humane wetenschappen en Economie (Collegium) en leerkrachten van de OKAN-afdeling (Universum) een buitenlandse studiereis kunnen maken”, aldus Marloes Deene.

(PDB)