Eeklo

Carrefour Market lanceert stickerboek ‘Historisch Eeklo’

De komende twee maanden kan je bij Carrefour Market Eeklo (rond punt einde K.Albertstraat) nostalgische stickers van het ‘Eeklo van toen’ verzamelen.

Verzamelaars kunnen ze dan mooi inkleven in het bijhorend gratis stickerboek ‘Historisch Eeklo’.
“Er zijn 3.000 boeken beschikbaar en alles bij elkaar moeten er 175 stickers verzameld worden”, zegt zaakvoerder Yannick Haemers (33). “Een mooie manier om de 6de verjaardag van mijn zaak te vieren”, aldus nog Yannick Haemers, die de winkel in december 2018 overnam.
Per aankoopschijf van 10 euro zullen klanten gratis pakketjes ontvangen die 3 stickers bevatten. Het is de bedoeling om de actie 2 maanden te laten lopen. Tijdens de tweede maand zullen er ruilnamiddagen ingericht worden.
“Het mooie aan dit stickerboek is dat het de geschiedenis van Eeklo bij het grote publiek brengt. Veel mensen die anders niet in aanraking zouden komen met de geschiedenis van onze stad gaan er nu mee aan de slag.
Voor het stickerboek ‘Historisch Eeklo’ ging Carrefour Market in zee met het ‘A-team’ van Koninklijke Vereniging voor Volkscultuur Eeklo (= KVVV-Eeklo) met Paul Van de Woestyne, Marc Van Hulle, Johan Van Hyfte, Amedé Vertenten en Erik Van Nuffel. De foto’s zijn afkomstig uit het archief van KVVV-Eeklo, Staf De Roo, Albert Everaert, Nico Vernaet en uit de verzameling van Clement Coclez, Rita De Baets, Lud Dewaele, Gerrit Nemegeer, Paul Van De Woestyne en Marc Van Hulle.

(Michel Wijne)