Bassevelde

Nieuwbouw jeugd- en sportdomein perfect op schema

Ze zullen het graag horen bij de Landelijke Ruitervereniging Sint-Agatha Bassevelde en bij de KLJ. De gebouwen van het nieuwe jeugd- en sportdomein in de Kraaigemstraat zitten perfect op schema. In het voorjaar van 2024 moeten beide verenigingen er hun onderkomen vinden.

De aanleg van de nieuwe accommodatie is van groot belang, zowel voor de beide verenigingen als voor het gemeentebestuur. “We willen onze jeugd de mogelijkheid geven om zich onder de kerktoren te ontwikkelen”, zegt schepen van Jeugdzaken Servaas Van Eynde. “Met dit project trachten we hen lokaal te verankeren waardoor ze zich thuis kunnen voelen in eigen gemeente. Bovendien creëren we de mogelijkheid dat jongeren zich op een comfortabele en veilige manier van en naar de site kunnen begeven”.

Bijkomende luifel

De ontwikkeling van de site zit perfect op schema. “Dat betekent dat de lokalen in het voorjaar van 2024 in gebruik genomen kunnen worden”, gaat de schepen verder. “Het bouwwerk krijgt een strak en tijdloos design en beschikt over de nodige faciliteiten om beide verenigingen te huisvesten”. Het pand bevat een clublokaal van 50 m2 voor de ruiters en twee ruime lokalen van 80 en 90 m2 voor de KLJ. Daarnaast wordt aan het gebouw een ruime luifel geplaatst waar kan gespeeld worden en die de mogelijkheid biedt een gezellige receptie of barbecue te organiseren. De omringende terreinen zullen gebruikt worden voor het organiseren van zowel paardensport- als jeugdactiviteiten.
Assenede investeert hiermee net geen 950.000 euro in het project. De KLJ investeerde zelf 30.000 euro in de ruwbouw van het gebouw.

(LK)