Kaprijke

Beekstraat twee weken afgesloten:

Er wordt een nieuwe dwarsduiker onder de Beekstraat, de verbindingsweg tussen Lembeke en Bassevelde aangebracht. “Een maatregel waarmee we waterellende in de toekomst willen te lijf gaan”, zegt Kaprijks schepen Frederik Versluys. “Slecht fungerende grachten waren eind 2023, begin 2023 de oorzaak van overlast. Sindsdien werden heel wat grachten geruimd. Als gemeente maakten we werk van grachten in de Jakobetswegel, de Kerkstraat en de Zuidstraat. In de nabije toekomst zal een opstropping onder een overkapping van de ondergrondse waterafvoer in de Gentstraat worden weggewerkt, zodat ook daar de toestand moet verbeteren”.

Beekstraat afgesloten

Een van de belangrijkste ingrepen staat de komende veertien dagen gepland in de Beekstraat. “Tijdens de afgelopen periode met overtollige regenval is vastgesteld dat de dwarsduiker onder de N436, beter gekend als de Beekstraat, niet groot genoeg is, waardoor het water in het verleden over de gewestweg stroomde. Om dit in de toekomst te vermijden wordt de dwarsduiker vernieuwd en groter gemaakt. De twee smalle afvoerbuisjes worden vervangen door één grote en brede koker.”
De werken vangen aan op 27 mei en zullen duren tot 7 juni. De straat wordt ter hoogte van de werfzone – tussen de nummer 8 en 10 – afgesloten voor alle verkeer. Zowel fietsers als gemotoriseerd verkeer volgen een omleiding. (LK)