Image by Freepik
Eeklo

Afval tijdig buiten plaatsen in de zomermaanden

In de maanden juni, juli, augustus en september mogen de ophaalfirma’s vroeger starten met het ophalen van het huishoudelijk afval.
In deze zomermaanden kunnen de temperaturen immers hoog oplopen waardoor het voor ophaalteams vaak onaangenaam werken is eens de zon op volle kracht schijnt. Een ophaler laadt per dag al gauw een paar duizend kilo afval in de ophaalwagen. Dat is eigenlijk een inspanning vergelijkbaar met topsport! Uit respect voor de ophaalteams, mogen de ophaalwagens tijdens de zomermaanden vroeger aan de dagtaak starten. Wat betekent dit in de praktijk?
In gemeenten waar nu al om 5.30u of 6.00u wordt gestart wijzigen de ophaaluren niet, maar in de overige gemeenten mag de start van de ophaalrondes worden vervroegd naar 6 uur.
Bijzondere aandacht wordt gevraagd voor de inwoners van Assenede, Eeklo, Kaprijke en Sint-Laureins: in die gemeenten wijzigt het startuur gedurende de maanden juni, juli, augustus en september. Dit is ook zo gecommuniceerd in de ophaalkalender 2023!
IVM herinnert de inwoners er aan om tijdig het afval buiten te zetten volgens de gouden regel: als het afval tijdig wordt buitengeplaatst, wordt het zeker meegenomen. Eens de ophaalwagen gepasseerd, komt hij niet meer terug langs!
Info: IVM, Sint-Laureinsesteenweg 29 Eeklo Tel. 09 377 82 11 – ivm@ivmmilieubeheer.be – www.ivmmilieubeheer.be
(PDB)