Eeklo

90-jarige moet tuinafval zélf naar containerpark brengen…

Een mevrouw van 90 jaar, slecht te been, stond met een aantal zakken groenafval uit haar tuin die naar het Eeklose containerpark moesten gebracht worden.

Door nalatigheid van haar tuinman had haar grasperk van 150 m2 een grondige opruimbeurt nodig gehad. Enkele vrijwilligers uit de buurt hadden de karwei geklaard. Maar zelf heeft mevrouw de fysieke kracht niet meer om naar het containerpark te gaan. Meerijden in een wagen zoals vereist is volgen het reglement van de Stad Eeklo is voor haar ook niet meer mogelijk. Ze is dan ook 90 jaar.

Een buurvrouw nam contact op met de stadsdienst om te vragen of er geen andere mogelijkheid bestond om het afval kwijt te geraken. Een medewerkster antwoordde dat het sinds vorig jaar beslist was dat niets mag afgeleverd worden op het containerpark als de inwoner van Eeklo niet in de wagen zit, al dan niet als passagier of bestuurder.
De onoplosbare toestand bleef wekenlang duren en het aantal zakken was intussen opgelopen naar meer dan 35. Buren en enkele familieleden hebben de zaak dan via een omweg onder handen moeten nemen want ongedierte en slakken kwamen al uit enkele zakken gekropen…
De vraag van de vrijwilligers dringt zich op: kan het stadsbestuur deze zaak niet dringend regelen in de reglementering ? Want wellicht zijn er nóg ouderen in deze situatie.

(PDB)