Sint-Laureins

Aanleg verkeersdrempels sluiten verkeer in Goochelaarstraat af

De gemeente Sint-Laureins is volop in de weer met de aanleg van de veel besproken verkeersdrempels in de Goochelaarstraat. Grote delen van de verbindingsweg tussen de Bentille en Sint-Laureins zijn momenteel niet berijdbaar voor het verkeer. “Alsof we op een eiland wonen” zeggen de buurtbewoners.

Als “Doorgaand verkeer gestremd” zou het in Nederland aangekondigd worden. In België wijst een pijl met gewoon “Wegomlegging” je de weg. Feit is dat de Goochelaarstraat momenteel zo goed als afgesloten is voor alle verkeer. Reden van het ongemak is de aanleg van enkele verkeersdrempel in de straat.

Eiland

Een zestal hobbels moeten het sluipverkeer tussen Bentille en Sint-Laureins afremmen. Ze kwamen er toen het gemeentebestuur eerder opteerde voor de aanleg van twee tractorsluizen. Nadat buurtbewoners met een petitie tegen de sluizen gingen zwaaien kon het gemeentebestuur niet anders dan het geweer van schouder wisselen. Verkeersdrempels en snelheidsbeperkingen tot 50 kilometer per uur werden het alternatief. Bijkomende verkeersborden moeten doorgaand verkeer richting Sentse KMO-zone en sportterreinen omleiden via de Kruiskensstraat.
Momenteel heerst er een doodse stilte in de Goochelaarstraat. “Het lijkt wel alsof we op een eiland leven”, zegt boer Franky. “Snel vorderen de werken nu bepaald ook niet. Omrijden blijft dus de boodschap voor het moment.”

(LK)