Schepen Bonamie: “Deze wegmarkeringen moeten de schoolomgeving beter aankondigen. (Foto: Emiel Tack)
Sint-Laureins

Wegmarkeringen maken scholen stuk zichtbaarder

Naar jaarlijkse gewoonte onderneemt de gemeente Sint-Laureins een of andere actie om de start van het nieuweschooljaar, op het vlak van de verkeersveiligheid, niet onopgemerkt te laten passeren. Na de fluovestmannetjes en de kleurpotloden gaat het nu om opvallende wegmarkeringen.

“Op een vijftal plaatsen in de gemeente, verdeeld over de deelgemeenten, hebben we op drukke wegen wegmarkeringen, met een mooi woord thermoplasten, aangebracht in de buurt van de schoolpoorten”, zegt onderwijsschepen Claudine Bonamie.
“De Vlaamse overheid geeft subsidies aan gemeenten voor het verbeteren van de verkeersveiligheid van schoolomgevingen. In een werkgroep werd enkele jaren geleden een oplijsting gemaakt van de vele pijnpunten in en rond onze schoolomgeving”.

Zichtbaarheid

Eén van deze punten was de zichtbaarheid van zowel de schoolgaande kinderen als van de schoolomgeving. “Het is voor een automobilist heel belangrijk te zien wanneer je de omgeving van een schoolpoort nadert om zo de snelheid te verminderen” gaat Bonamie verder. Na enkele potloodwegwijzers, mannetjes met fluovestjes en zebra-oversteekplaatsen zijn er nu de thermoplastische markeringen aan de schoolpoorten.
“Ze werden aangebracht aan de Regenboogschool en de Schakel in Sint-Laureins, de vrije basisschool de Springplank in Bentille en aan de kleuterschool De Kangoeroe in Watervliet”. Ook aan de Sint-Margrietse schoolpoort, een afdeling van De Schakel, kwamen de afbeeldingen.
“We hopen dat we op deze manier bij te dragen aan een veilige schoolomgeving. Zeker nu de start van het nieuwe schooljaar voor de deur staat” besluit de schepen.

(LK)