Zo zagen de winnende beelden van de tweede editie er uit. “We gaan nu op zoek naar foto’s rond Lijnen” zegt schepen Versluys. (Foto: Emiel Tack)
Maldegem

Vlaamse kampioenschappen met top danstoptalent

Dansschool S-pression Meetjesland en Danssport Vlaanderen zorgen ervoor dat Maldegem op 22 en 23 april Maldegem het centrum van de Vlaamse danswereld vormt. Honderden (meer dan 1.500 inschrijvingen!) talentvolle dansers uit heel Vlaanderen komen dan naar sporthal Meos om deel te nemen aan de Vlaamse kampioenschappen modern, jazz & showdance en urban. Op zaterdag strijden de urban dansers om de titels, op zondag is het de beurt aan de moderne, jazz- en showdansers.

Zaterdag in teken van urban dans

Op zaterdag 22 april zijn het de urban dansers die strijden om de titel van Vlaams Kampioen. Urban is een verzamelnaam voor meer ‘underground’ dansstijlen die op straat of in de club zijn ontstaan. Dat zijn, onder meer, breaking, dancehall, hiphop, house, ragga, popping, locking, voguing en waacking. Al die stijlen hebben hun eigen authenticiteit, foundation, flavour en tempo. Ze worden ook op verschillende soorten muziek gedanst. Tijdens de wedstrijden doen de dansers een mix van die verschillende stijlen.

Moderne, jazz- & showdansers op zondag

Op zondag 23 april zijn dan de moderne, jazz- en showdansers aan de beurt. Ook zij nemen deel in 5 categorieën: clipdance, solo, duo, small group (4-7 dansers) en formatie (8 of meer dansers). Daarnaast wordt dan ook nog een onderscheid gemaakt op basis van leeftijd (minikids, children, juniors, adults) en dansniveau (rising talent en ultimate talent). De dansers kunnen deelnemen in drie dansstijlen: modern, jazzdans en showdance.

Succesvolle dansschool

In de voorbije jaren heeft dansschool S-pression Meetjesland een succesvolle danswerking in Maldegem uitgebouwd. Samen met het gastvrije onthaal, de gemakkelijke bereikbaarheid én de aangepaste accommodatie in Meos zijn het evenveel troeven om er een succesvol dansweekend van te maken!
Wie deze wedstrijden van dichtbij wil meemaken: afspraak in Meos op zaterdag 22 april vanaf 10 u tot 21u en zondag 23 april vanaf 9 u tot 21u. Ticketprijs: €8. Kom genieten van een sportieve strijd tussen Vlaams danstoptalent, waaronder ook dansers en dansgroepen van S-pression. 

(PDB)