Hoofdartikel Sint-Laureins

Restaurant-Tearoom Cecile’s breidtuit met nieuwe succesformules

Pas geopend begin juli 2023 in de Dorpstraat in centrum St.Laureins of jonge uitbater Kilian Teirlinck (20) moet al dringend enkele aanpassingen doen aan zijn oorspronkelijke formule. Hijzelf had aanvankelijk nog het voorzichtige idee om wat kalmer te beginnen en uit te zien waar zijn cliënteel vooral zou voor vallen.

Tijdens het groot verlof had zijn tearoom – gelinkt aan een buitenspeeltuin – vooral succes bij jonge gezinnen en grootouders met kleinkinderen. In de week bleken ’s morgens zijn 4 ontbijtformules tussen 10 en 25 euro een succes in Sente , gevolgd door habitués voor de middaglunch. 

Maar Kilian kwam vrij snel onder de indruk van zijn talrijke, vooral jeugdige, weekendbezoekers, die er op zaterdag tot 23 uur niet genoeg kregen van zijn tapas, poke bowls, croques, slaatjes en verse toasten.

Op 1 september breidde Cecile’s het aanbod al eens fiks uit met een genietersmenu, een lunchmenu, een luxe ontbijt en op vrijdag een ‘vaste steakdag” met garnaal of kaaskroket als voorgerecht, steak met frietjes en een slaatje en koffie als slot, alles voor 18 euro.

Het succes van deze vrijdagformule sloeg in als een bom en Kilian’s restaurant was definitief gelanceerd. Ook de weg naar zijn tearoom met verse wafels, pannenkoeken en royale ijscoupes bleef iedere namiddag vooral talrijke senioren een voltreffer.

Nieuwe formules en openingsuren

Kilian, afgestudeerd aan hotelschool Spermalie, stond erbij en keek ernaar. Hij was pas 4 maand geopend en moest zijn aanbod drastisch aanpassen. Vanaf 3 januari breidt hij daarom zijn openingsuren uit met deuren die ook op donderdag en vrijdagavond tot 23 uur open blijven zoals op zaterdag. Op donderdagavond biedt hij dan een entrecôte met frietjes en salade aan voor 33 € (à volonté), de andere dagen (middag en avond) ook verkrijgbaar aan 40 €, eveneens à volonté. Op vrijdagmiddag handhaaft hij zijn vaste steakdag met 3 gangen à 18 €. Op zaterdag open vanaf 16 uur.

Ontbijtmand aan huis

Vanaf begin januari 2024 wordt bovendien een ‘take away’-ontbijt gelanceerd in de vorm van een ontbijtmand die tussen 8 en 9 u. aan huis wordt geleverd voor 30 €. Daarin een chocoladekoek, croissant, beleg, pistolet en brood, yoghurt met vers fruit en granola, chocolademelk en zelfs een flesje cava ! Bestellen 1 dag op voorhand.

Tenslotte wordt ook de menukaart nog uitgebreid met een aantal nieuwe gerechten en voor groepen vanaf 15 personen een groepsarrangement met soep, hoofdgerecht (3 keuzes) en nagerecht + verwenkoffie. Kilian is duidelijk bij de pinken gebleven en volgt de polsslag van zijn horeca/tearoom zaak op de voet.

De naam “Cecile’s” verwijst naar de grootmoeder van Kilian, een inspirerende vrouw bekend om haar liefde voor koken en het creëren van heerlijke gerechten. Grootmoeder Cecile mag fier zijn. In het stille Sente wordt haar naam en nalatenschap trots en succesvol voortgezet door haar kleinzoon met een gastvrije en bruisende ontmoetingsplek.

Info:

Cecile’s is gesloten op maandag en dinsdag. Woensdag open van 9 tot 18 uur. Donderdag en vrijdag open van 9 tot 23 uur. Op zaterdag open van 18 tot 23 uur. Op zondag open van 9 tot 18 uur.
Adres: Dorpsstraat, 127, Sint Laureins. Gsm:0476/02.28.80. Cecilesreservatie@hotmail.com
Web: www.ceciles.be

Piet De Baets