De aangeplakte mededelingen op de vensters zijn onbereikbaar
Lievegem Lovendegem

Postkantoor Lovendegem: slordige verhuisplannen

Het postkantoor van Lovendegem, sinds mensengeheugenis gehuisvest in het dorpscentrum rechtover de Kerk, is aan verhuizen toe naar een pand schuinover (achter) de kerk. Een en ander werkt op de zenuwen van inwoners wegens de slordige, onoverzichtelijke en op zijn minst weinig klantvriendelijke aanpak.

Het begon al een  paar maanden geleden toen de officiële rode ‘postbus’, naast de ingang op het gelijkvloers, plots leek verdwenen en klanten binnenin het postkantoor moesten gaan vragen waar ze hun brieven voortaan konden kwijtraken ? Bleek dat de postbus in stilte verhuisd was naar een sokkel achter de kerk. Zoekprentje…
Kort daarop verscheen aan de voordeur een (koel-zakelijke) mededeling dat het postkantoor eind oktober wordt overgebracht naar een nieuwe locatie op Dorp 25. En dat de postkantoren van Waarschoot en Zomergem “in afwachting van de opening intussen tot uw dienst staan…” Met op een ander papier de openingsuren van deze ‘hulp’-kantoren.
Probleem: de aangeplakte mededelingen op de gesloten ingangsdeur bevinden zich op een meter afstand achter een reeks dranghekkens die geïnteresseerden verhinderen om genoeg dichterbij te komen. De dranghekkens op de stoep zullen er nog een tijd blijven staan, want het huidige appartementsgebouw wordt grondig gerenoveerd en het gelijkvloers, vroeger postkantoor, wordt door de eigenaar verbouwd tot een gelijkvloers appartement.
Op het adres Dorp 25 is momenteel ook een verbouwing bezig. Maar nergens een spoor of aanduiding dat deze verbouwing (aanbrengen van een poort) te maken heeft met het aanstaande postkantoor !

Dit gebouw ligt naast de leegstaande pastorij en Lovendegemnaars kennen de eigendom als het vroegere kapsalon Picas dat al een tijdje leeg staat.
Samengevat: slordige en weinig professionele aanpak van B.Post die de indruk geeft dat hun postkantoor in Lovendegem voor hen een overbodige last”post” is geworden. 

(PDB)