Paul Boelaert en Bart Detemmerman stellen hun tuin gratis open voor het grote publiek. (Foto: Emiel Tack)
Watervliet

Paul en Bart stellen ecotuin open voor publiek

Paul Boelaert en Bart Detemmerman nemen aanstaande weekend 3 en 4 juni deel aan de open tuindagen van VELT met hun eigen tuin. “Pareltjes die we graag met anderen delen” zegt het duo.

Paul Boelaert uit Watervliet is geen onbekende bij al wie groene vingers heeft. Sinds jaar en dag is de man meer in zijn tuin te vinden dan voor zijn TV-toestel. De voormalige postbode scoorde in 2016 bijzonder goede punten in het kook- en tuinprogramma ‘Het Goeie Leven’ met Wim Lybaert en haalde toen de ene gouden riek na de andere binnen.
“In de Prospergatstraat heb ik meer dan 2.000 vierkante meter grond liggen”, zegt Paul. “Een heuse mix van groente- fruit- en serreteelt. Ik wil mijn passie graag met anderen delen en daarom zet ik mijn tuin open voor het grote publiek op 3 en 4 juni aanstaande”.

Wijngaard
Buurman Bart Detemmerman, een voormalige voetballer, is al even bezeten van de tuin. Samen met zijn levensgezel Sofie Noteboom heeft de man een wijngaard aangeplant vlak naast de moestuin van buurman Paul. “We komen goed overeen”, zegt Bart. “Het is erg leuk om samen onze hobby te delen en steken veel van elkaar op. Ik plantte zo’n zeshonderd wijnstokken en kon bij een eerste oogst een vijftigtal flessen wijn op het schap zetten. De tweede oogst was dubbel zo groot.”
Paul en Bart zijn niet de enigen die deelnemen aan de Ecotuindagen van Velt. In Lembeke, Aalter, Landegem, Lievegem, Lovendegem en Vinderhoute zijn collega tuiniers eveneens bereid het grote publiek te ontvangen. Info op www.velt.nu/ecotuindagen

(LK)