Beeld ter illustratie - Image by Freepik
Sint-Laureins

Openbare verlichting gaat ’s nachts opnieuw branden

De gemeenteraad van Sint-Laureins besliste afgelopen donderdag unaniem om de straatverlichting in de toekomst opnieuw ’s nachts te laten branden. “We willen hiermee het onveiligheidsgevoel bij de burgers wegnemen”, klonk het in de raadzaal.

Sinds de energiecrisis in november 2022 toesloeg, besliste de gemeente Sint-Laureins om de openbare verlichting op tal van plaatsen ’s nachts te doven, een besparing van zowat 4.000 euro per jaar. De inwoners hadden begrip voor de maatregelen, maar voelden zich ’s nacht op straat of in het verkeer minder veilig. Het doven van de verlichting op diverse plaatsen in onze gemeente leidde niet tot meer inbraken of een toename van verkeersongevallen.

Desondanks wil de gemeenteraad tegemoet komen aan het onveiligheidsgevoel van haar inwoners en besliste unaniem om de openbare verlichting, die reeds voor 60 procent verled is, opnieuw heel de nacht te laten branden. Fluvius voorziet in de omslag door 49 elektriciteitscabines om te schakelen. Deze klus moet tegen de zomer uitgevoerd zijn.

(LK)