De gebouwen worden uitgerust met een toiletverkleiner en een opstapje.
Sint-Laureins

Openbare gebouwen worden kindvriendelijker

De gemeente Sint-Laureins maakt werk van kindvriendelijkere openbare gebouwen. Ze leggen hierbij de focus op het toiletgebeuren, dat vandaag de dag vaak afgestemd is op volwassenen.

“Alle gebouwen worden uitgerust met een toiletverkleiner en een opstapje” zegt schepen van Kinderopvang Claudine Bonamie.
Sinds 2021 heeft de bibliotheek van Watervliet reeds een leuke speelhoek. “In het verlengde van het succes daar, mag de Sentse bib niet achterblijven”, vindt de schepen. “Eens het Sociaal Huis in de Dorpsstraat zal afgewerkt zijn, moet ook daar aan het kind gedacht worden. Deze speelhoekjes bevatten educatief en veilig speelgoed.”
Op de culturele site De Meet in Bentille worden tevens kapstokken op kinderhoogte geplaatst. Sint-Laureins hopt zo een kindvriendelijk klimaat te stimuleren en ontwierp zelfs een sticker voor deze kindvriendelijke inrichtingen.
 “Op die manier hopen we duidelijk aan te geven welke toiletten uitgerust zijn met hulpmiddelen”, besluit de schepen. Het ligt in de lijn der verwachtingen om dit project in de toekomst uit te breiden naar onze horecagelegenheden en zo een eigen kindvriendelijk kenmerk te creëren”.

(LK)